SK Grembergen


1 - 0

Eendracht Buggenhout


15-10-2017
Uur: 15:00:00
Locatie:
Team: Eendracht Buggenhout A
Tijdstip verzamelen:
430 keer gelezen


Verslag

SK Grembergen wint in derby van Eendracht Buggenhout


In een vrij gesloten wedstrijd waren de echte kansen eerder schaars en om te winnen moet je natuurlijk scoren. Voor Buggenhout blijkbaar een te moeilijke opgave en toen de thuisploeg op voorsprong klom was de match gespeeld.


Geen groots begin van beide ploegen die teveel slordigheden in hun spel hadden. Pas aan het kwartier kwam er gevaar toen Daan Waegeman een voorzet van Kris Van Uytvange net naast besloot. De thuisploeg kon bijna juichen bij een kopbal van Stijn Quintelier maar Sander De Batselier ranselde het leder nog uit de benedenhoek (17’). Eendracht reageerde met een mooie voorzet van Aaron Van Der Mynsbrugge maar Piet Van Damme kon de bal niet in doel verlengen (23’). Sander Malfliet tikte een voorzet van Gregory Clapdorp naast (36’) en op slag van rust miste ook een afstandsschot van Clapdorp de juiste richting.


Buggenhout kwam het snedigste uit de kleedkamer en Ward Smekens kon een voorzet richting Mohamed El Mokhtari nog net uit de baan halen terwijl de rebound voorlangs verdween (47’). Quintelier poeierde een voorzet nipt over de deklat (56’). Toen Ken Stevens een afgeweken bal van ver op de slof nam verdween het leder mooi in de kruising (61’). Eendracht reageerde via Kevin De Sa Faria maar zijn kopbal was te hoog gemikt (69’). De bezoekers bleven de gelijkmaker najagen maar echte kansen leverde dat niet op. In het slot koos Len Van Ransbeeck de verkeerde voet om een voorzet in doel te werken (87’). Alek Maes loodste Malfliet alleen voor De Batselier maar die ging gepast in de baan van het schot liggen (90’).
Volgende zondag trekt Grembergen naar Doorslaar en is Buggenhout gastheer voor leider Waasmunster.


SK Grembergen: Smekens, Windey, D’hollander, Malfliet, Anrys, Waegeman (88’ Claessens), Stevens (79’ Matthijssens), Clapdorp (63’ Maes), Quintelier, Van Uytvange, D’haese.
Eendracht Buggenhout: De Batselier, S. Van Ransbeeck, Peytier (78’ Ujkaj), Van Damme, De Sa Faria (75’ L. Van Ransbeeck), El Mokhtari, Van Der Mynsbrugge (67’ Leemans), Broeckaert, Maes, Harnie, Saerens.
Doelpunt: 61’ Stevens 1-0
Gele kaarten: D’haese, Malfliet, Quintelier. Scheidsrechter: Van Laethem

Verslag : Gentil Dossche