FC Juventus Schoonaarde


1 - 3

Eendracht Buggenhout


11-03-2018
Uur: 15:00:00
Locatie:
Team: Eendracht Buggenhout A
Tijdstip verzamelen:
397 keer gelezen


Verslag

Hoe dichter we bij het einde van de competitie komen, hoe belangrijker de machten worden, zeker in onze positie. Vandaag staat de lastige verplaatsing naar Schoonaarde te wachten. Een zwaar veld en een stevige, duelkrachtige tegenstander. Enkel als we vandaag aan voetballen toekomen zit een driepunter er in. 

En zo gebeurt het ook...Na een kwartiertje studieronde nemen we de match resoluut in handen. Na een eerste verwittiging van Robbe, schot naast in minuut 8, komen we na 20 minuten op voorsprong : mistasten in de lokale defensie en Arne duikt plots vrij op aan de tweede paal : 0-1. Ook na deze goal blijven we de wet dicteren. Alleen, de verdiende tweede goal valt niet ondanks een viertal kansen  :

- 23' : actie Mo, Piet op de vuisten van Bracke

- 35' : voorzet Robbe, streling Piet, weer doelman

- 36' : corner Robbe, volley Sam,  Grisha alweer

- 37' : voorzet-schot Arne net naast

In de tweede helft is ons overwicht iets minder ; Schoonaarde komt halfweg deze periode even opzetten maar in de 75e minuut wordt de partij beslist : na een fout op Piet schiet Sam de penalty binnen. In de 84e minuut wordt het zelfs 0-3 : knappe actie van Arne op rechts, bal achteruit en Bjarne schiet al evenmooi binnen. De 1-3  in minuut 87 is slechts een voetnoot.

Sterke prestatie van EB en oververdiende zege. Hopelijk het begin van een reeks(je). Volgende week ontvangen we Vrasene.