Eendracht Buggenhout


4 - 2

KSVE Bazel


15-04-2018
Uur: 15:00:00
Locatie: Dreef: A-terrein
Team: Eendracht Buggenhout A
Tijdstip verzamelen:
357 keer gelezen


Verslag

Eendracht Buggenhout pakt verdiend de volle buit tegen SVE Bazel
Buggenhout kende een droomstart en liep halfweg de 1ste helft nog verder uit. Aan het uur lukte Bazel de aansluitingstreffer en een kwartier later kregen we een zelden geziene commotie. De bezoekers stelden gelijk maar de thuisploeg vocht sterk terug.
De wedstrijd was amper gestart of Robbe Broeckaert ging door het centrum en knalde perfect in de bovenhoek (02’). Buggenhout ging direct door al vlamde Michael Mannaerts eerst op de benen van Ignace Vijt (05’) en liet daarna een voorzet van Elias De Ridder van de voet springen (06’). Een acrobatisch schot van Broeckaert ging net over (11’) en met een reflex kon Vijt een kopbal van Broeckaert nog net wegwerken (17’). Bazel bleef met de rug tegen de muur staan en toen Bjarne Peytier de ganse verdediging op een hoopje speelde bood hij Robbe Broeckaert de verdubbeling op een blaadje (23’). Een vluchtschot van Peytier na corner vloog rakelings naast (29’) en op slag van rust werden schoten van Kevin Harnie en Broeckaert nog net afgeblokt.
Zelfde spelbeeld na de pauze en Vijt moest met een karpersprong een knal van Piet Van Damme uit de benedenhoek ranselen (49’). De doorspurtende Arno Poppe schoof de bal naast de bezoekende goalie maar in het zijnet (56’) en Broeckaert poeierde een voorzet op Vijt (59’). En als je kansen laat liggen krijg je het deksel op de neus. Yannic Janssens kon voorzetten en Cis Vercouteren tikte eenvoudig binnen (60’). Eendracht reageerde via Broeckaert maar Vijt gaf geen krimp (62’). Met nog een kwartier op de klok legde scheidsrechter Tuytschaever de wedstrijd plots stil na bedreigende verbale agressie en stuurde een “supporter” van het veld. Nadat de gemoederen waren bekoeld werd na enkele minuten de match hervat en Bazel profiteerde vrij snel. Harnie ging in de fout op Diego Vermeiren en de bal lag op de stip (80’). Cis Vercouteren liet Sander De Batselier geen kans (81’). Buggenhout herpakte zich meteen en Piet Van Damme kopte een hoekschop binnen (84’). Even later bereikte Pieter Leemans de zich vrijlopende Robbe Broeckaert en die kopte zijn hattrick tegen de touwen (86’).
Volgende zondag trekt Eendracht Buggenhout naar YB Beveren en is SVE Bazel gastheer voor Sparta Waasmunster
Eendracht Buggenhout: De Batselier, Van Ransbeeck, Peytier (89’ De Rauw), Van Damme, Poppe (77’ Leemans), Broeckaert (88’ Van Der Mynsbrugge), Mannaerts, Maes, Harnie, De Ridder, Saerens.
SVE Bazel: I. Vijt, Claus (46’ Mettepenningen), Mariman (46’ J. Vijt), Bryssinck, De Graeve, Berckmoes (51’ Temmermans), Janssens, Madah, Claessens, Vermeiren, Vercouteren.
Doelpunten: 02’ en 23’ Broeckaert 1-0 en 2-0, 60’ en 80’ Vercouteren 2-1 en 2-2, 84’ Van Damme 3-2, 86’ Broeckaert 4-2
Gele kaarten: 39’ Mariman, 57’ Temmermans, 61’ Broeckaert, 82’ Harnie, 83’ Janssens.
Scheidsrechter: Tuytschaever Bart