Eendracht Buggenhout


2 - 1

SK Berlare


17-03-2019
Uur: 15:00:00
Locatie: Dreef: A-terrein
Team: Eendracht Buggenhout A
Tijdstip verzamelen:
249 keer gelezen


Verslag


Collectief sterk Eendracht Buggenhout wint van SK Berlare
Met heel veel inzet klom Buggenhout rond het halfuur op voorsprong en verdubbelde die na het uur. Het slotoffensief van Berlare leverde nog wel de aansluitingstreffer op maar de thuisploeg hield de 3 punten vast.
Zeer aangename wedstrijd waarin beide ploegen vol voor de aanval kozen maar de verdedigingen stonden pal. Pas aan het kwartier kwam er doelgevaar al bleef Alexander Van Wauwe attent op een schot uit de 2de lijn van Gauthier Lauwers. Bij een geharrewar voor het bezoekende doel ging Piet Van Damme gepast neer en de bal lag op de stip. Michael Delhaye gaf Pieter Merlier geen kans (29’). Berlare zocht direct naar de gelijkmaker maar de thuisdefensie gaf geen krimp en echte kansen kwamen er niet.
Zelfde spelbeeld na de pauze met lichte bezoekende druk maar zonder gevaar. Plots viel de regen met bakken uit de lucht en toen er ook nog hagel bij kwam werd de wedstrijd terecht een 7-tal minuten onderbroken. Bjarne Peytier opende op Pieter Leemans die het leder gepast in de voeten van Piet Van Damme schoof en met een tegenvoets schot zette de lokale opportunist zijn 14de seizoenstreffer op het bord (62’). Eendracht ging door op zijn elan en Van Damme speelde Leemans vrij die echter naast het open doel besloot (68’). Van Damme bleef een gesel voor de bezoekende defensie al verlengde Jorden Verheire een voorzet naast (73’) en kreeg ook Arne Poppe te weinig grip op de pass (79’). Berlare verhoogde de druk en toen Thomas Michot werd gehaakt zette Gauthier Lauwers de aansluitingstreffer op het bord (83’). Buggenhout herpakte zich en Berlare kon geen vuist meer maken. In blessuretijd kreeg Merlier nog een rode kaart.
Volgende zondag trekt Eendracht Buggenhout naar Heikant Zele en zaterdag is SK Berlare gastheer voor White Boys SNS.
Eendracht Buggenhout: Van Wauwe, Van Ransbeeck, Delhaye, Van Der Doodt, Peytier, Van Damme, Leemans (88’ Moyson), Verheire, Verbelen, Cruz Ramirez (78’ Poppe), De Ridder. Res: Van Cauter, Mathys.
SK Berlare: Merlier, De Graef, Vanhee, Michot, Blondeel, Bogaert, Pottie, Lauwers, Raeymaekers (56’ Heirewegh), Van De Mergel (65’ Verstichelen), Ozen (65’ Deschacht). Res: Cobbaut.
Doelpunten: 29’ Delhaye 1-0, 62’ Van Damme 2-0, 83’ Lauwers 2-1 Gele kaart: 44’ Cruz Ramirez. Rode kaart: 92’ Merlier Scheidsrechter: Lorie Jochim