KE Buggenhout

1 - 1

04-10-2020
Uur: 15:00:00

FCW Gijzegem

Locatie: Dreef: A-terrein
Team: Eendracht Buggenhout A
Tijdstip verzamelen:
733 keer gelezen


Verslag

Eendracht Buggenhout haalt pas in de slotminuten een meer dan verdiend gelijkspel tegen FCW Gijzegem

In een gelijk opgaande 1ste helft klom Gijzegem op voorsprong maar kon nadien nog amper een volwaardige kans afdwingen. De zware wind en een sterke bezoekende goalie zorgden er voor dat Eendracht pas enkele minuten voor affluiten langszij kwam.

Björn Van Belle zorgde voor het eerste gevaar maar kopte een hoekschop op een verdediger en knalde de rebound over (03’).

Buggenhout ontsnapte aan een achterstand toen de te ver uitgekomen Tomas Suls nog net met de vingertoppen een kopbal van Kenzo Waegeman uit zijn doelvlak kon houden (09’). Op een poging van Diederik Van Opdenbosch had Suls een knappe voetveeg in huis (11’). Met een streep van op zo’n 40 meter vlamde David Pauwels de bal onhoudbaar in de winkelhaak (23’).

Eendracht reageerde direct via Brian Heyvaert die Piet Van Damme bediende maar Jonas Steenhaut veegde het schot uit de baan (24’). Aan de overzijde krulde Stef Kempkes een vrije trap net over de kruising (29’). Piet Van Damme kopte een voorzet van Brian Heyvaert van dichtbij over (33’).

Eendracht Buggenhout trok onmiddellijk in de aanval na de pauze en Steenhaut moest plat op een schot van Piet Van Damme (49’). Heyvaert stuurde Pieter Leemans diep maar de bezoekende goalie kon nog net over tippen (50’). Davy Claessens dwong Steenhaut tot een parade (59’) en Van Belle trapte te zacht in de handen van de doelman (77’).

Ook Bert Van Damme zag zijn poging met een save weggewerkt en de rebound van Wesley Delvael werd met een beenveeg gestopt (78’). Steenhaut had beide vuisten nodig op een vrije trap van Claessens (79’), terwijl Giles-Davis Mugisha-Mwenimana naast besloot (84’).

De mee opgerukte Gert Saerens zag zijn poging verlengd door Davy Claessens en eindelijk mocht de thuisploeg juichen (87’). In blessuretijd kopte Saerens een hoekschop over de lat (91’).

Woensdag om 20u speelt Eendracht Buggenhout de inhaalmatch van vorige week op FC Mere en trekt zaterdag naar Kerksken-Haaltert. FCW Gijzegem is zondag gastheer voor Herdersem.


Eendracht Buggenhout: Suls, Van Belle, Piet Van Damme (64’ Bert Van Damme), Claessens, Ruben Decoene (46’ Leemans), Delvael, Verbelen, Heyvaert, Bob Van Damme, Xander Decoene, Saerens. Res: Van Leemput, De Wolf.

FCW Gijzegem: Steenhaut, Van Den Borre, Misotten, Houttekier, Pauwels, Van Handenhove (65’ Mugisha-Mwenimana),
Kempkes, Van Opdenbosch, Bruneel, Meert, Waegeman (60’ Peynsaert). Res: Van Den Borre, Coen
 

Doelpunten: 23’ Pauwels 0-1, 87’ Claessens 1-1
Gele kaarten: 62’ Peynsaert, 73’ Misotten
Scheidsrechter: Tina Tyteca

Verslag: Gentil Dossche