Eendracht Buggenhout

2 - 1

02-10-2021
Uur: 19:30:00

Meerdonk

Locatie: Dreef: A-terrein
Team: Eendracht Buggenhout A
Tijdstip verzamelen: 18:00
Coaching:
153 keer gelezen


Verslag

De thuisnederlaag tegen Hamme Zogge uitwissen tegen Meerdonk was de opdracht en daar zijn onze jongens in geslaagd.

De eerste helft trokken we onmiddellijk het laken naar ons toe en begonnen furieus aan de wedstrijd.  In het eerste kwartier kregen we al scoringskansen via Xander, Brian en bijna via een owndoelpunt.

Ook nadien bleven we grotendeels op de helft kamperen en kregen we via Robin (volley op de keeper) en nog eens Xander (op de paal) nog grote kansen om de score te openen. Als je de kansen niet binnentrapt, weet je dat je steeds oplettend moet blijven.  In de 34' waren we dat even niet, de keeper van Meerdonk trapt de bal zeer ver uit en onze verdediging verkijkt zich hier volledig op.  De spits van Meerdonk krijgt de bal dan nog met het nodige geluk mee en slaagt er in om de bal over Tomas te wippen en te scoren.  Een koude douche.  Onze jongens reageren onmiddellijk en Bjarne kan ineens centraal voor doel opduiken. Zijn schot kon nog net afgeblokt worden.  Ruststand 0-1.

De tweede helft moesten we het dan maar rechttrekken en net zoals in de eerste helft starten we terug furieus aan deze helft. Piet kon bijna scoren, ook Robin kwam net tekort om een voorzet binnen te trappen... Op minuut 50 gebeurde dan de bevrijding.  Robin maakte een mooie actie op snelheid langs de lijn, hij bracht de bal voor doel, de keeper duwde de voorzet weg in de voeten van Piet, die niet aarzelde.  1 - 1.  Ook nadien stonden we voortdurend aan de 16m en waren er enkele gevaarlijke voorzetten van onzentwege.  Het duurde tot minuut 73 voor we de winnende treffer konden scoren.  Xander met een prima actie, een schot van Piet dat de keeper moet lossen en waarbij Yoon aan de 2e paal kan afwerken.

8 op 15 voor onze jongens.  Volgende week zondag maken we onze verste verplaatsing van het seizoen, naar De Klinge.