Eendracht Buggenhout

2 - 2

18-12-2021
Uur: 19:30:00

White Boys

Locatie: Dreef: A-terrein
Team: Eendracht Buggenhout A
Tijdstip verzamelen:
Coaching:
323 keer gelezen


Verslag

Na de coronaperikelen en blessuregolf van de voorbije weken konden we gisteren nog eens een wedstrijd sjotten. De club zorgde voor een goeie sfeer rondom het veld, er was veel volk afgekomen voor de topwedstrijd tegen White Boys.

Het werd een evenwichtige partij met 2 ploegen die op zoek gingen naar de overwinning.  Onze jongens konden het eerst scoren via Piet die snel reageerde op een van de verdediger wegkaatsende bal.  Evert stond voor de 2e keer dit seizoen tussen de palen en diende in de eerste helft geen mirakels verrichten.  Maar White Boys zorgde wel geregeld voor dreiging rond onze 16m.

Vlak voor rust kon Davy een defensieve fout van White Boys afstraffen en de 2-0 scoren.  Dit was dan ook de ruststand.

We wisten uit de heenronde dat White Boys niet opgeeft en dat we alert moesten zijn.  Het eerste kwartier in de 2e helft bleven onze jongens dominant en kregen ze kansen.  Soms door het missen van het overzicht, soms door een alerte doelman, soms door de scheidsrechterlijke beslissing (3-0 van Robin werd afgekeurd door twijfelachtig buitenspel) vergaten we daar de match dood te maken.

En dan kwam white boys.  Onze jongens konden niet verhullen dat sommigen matchritme of trainingen misten en moesten achteruit.  De 2-1 viel nadat balverlies van ons werd afgestraft en een speler van white boys tot 3x toe kon trappen.  Verdedigend zagen we daar echt niet goed uit...

White Boys bleef komen, onze tegenprikken waren te schaars... Tot Piet de 16m ingaat en neergaat.  Geen penalty oordeelt de scheids en geel voor een schwalbe (?). Ook White Boys werd een goal ontzegt door vermeend buitenspel.  Daar kwamen we goed weg maar jammer genoeg scoorde White Boys nog een 2e keer.

Al bij al een billijk resultaat, al zullen beide ploegen met een wrang gevoel van het veld zijn gestapt.

Woensdag sluiten we thuis 2021 af tegen de leider in onze reeks. Sint-Gillis-Waas: de meeste punten, de meeste doelpunten gemaakt, de minste tegen... We zullen jullie steun dus meer dan anders kunnen gebruiken!