Eendracht Buggenhout

1 - 2

31-03-2019
Uur: 15:00:00

Locatie: Dreef: A-terrein
Team: Eendracht Buggenhout A
Tijdstip verzamelen:
551 keer gelezen


Verslag

Eendracht Buggenhout verliest thuis van Robur Moerzeke
Zeer aangename wedstrijd waarin beide ploegen vol voor de overwinning gingen. De thuisploeg opende al vroeg de score maar liet dan enkele wenkende kansen liggen. Net voor en net na de pauze was Robur wel efficiënt en zorgde voor een ommekeer.
Eendracht Buggenhout tekende voor het eerste gevaar maar Pieter Leemans zag zijn schot uiteenspatten op de dwarsligger (03’). Bij een onvoldoende weggewerkte bal greep Piet Van Damme van op ruime afstand zijn kans en vlamde zijn 15de seizoenstreffer tegen de netten (13’). De bezoekers hadden niet meteen een pasklaar antwoord en ontsnapten aan verder onheil toen Jorden Verheire een vrije trap naar de winkelhaak krulde en Matthias Van Goethem met een sublieme zweefsprong het leder uit de kruising ranselde (26’). Pas na het halfuur stak Robur de neus aan het venster al kopte Jonas Rogge een voorzet in de handen van Alexander Van Wauwe (35’). Arne Poppe zette een 1-2 op met Bjarne Peytier maar strandde op de knie van de bezoekende portier (40’). Aan de overzijde hadden de bezoekers meer geluk toen Jarno Thierens een voorzet binnen kopte (41’).
Na de koffie kopte Jarno Thierens eerst een voorzet naast (46’) maar knalde daarna de bal voorbij de tevergeefs grabbelende thuisgoalie in de verste benedenhoek (49’). De bezoekers bleven doordrukken en Van Wauwe moest een afwijkend voorzetschot van Thomas Coppens in corner duiken (56’). Nico Van Gijseghem krulde een vrije trap over de lat (72’) en de vrijgelaten Coppens vlamde een voorzet van Rogge in de wolken (74’). Buggenhout bleef de gelijkmaker zoeken maar Michael Delhaye verlengde een pass van Van Damme in de handen van Van Goethem (78’).
Volgende zondag trekt Eendracht Buggenhout naar Kieldrecht en is Robur Moerzeke gastheer voor White Boys SNS.
Eendracht Buggenhout: Van Wauwe, Van Ransbeeck, Delhaye, Van Der Doodt, Peytier, Van Damme, Poppe, Leemans (79’ Coene), Verheire, Verbelen (60’ De Rauw), De Ridder. Res: Mathys, Moyson.
Robur Moerzeke: Van Goethem, Van Hoey, Coppens (87’ De Borger), Van Gijseghem, Thierens, Van Moer, De Graeve, Rooms, Verstraeten, Rogge, Heuvinck. Res: De Bruyn, Meiresone, D’Hondt.
Doelpunten: 13’ Van Damme 1-0, 41’ en 49’ Thierens 1-1 en 1-2 Gele kaarten: 53’ Delhaye, 73’ Rooms, 76’ Thierens. Scheidsrechter: Van Impe Lothar